Лидерът на ПП Атака Волен Сидеров представи собствена галерия, в

...
 Лидерът на ПП Атака Волен Сидеров представи собствена галерия, в
Коментари Харесай

Волен Сидеров представи новия си проект: Художници без граници

 Лидерът на Политическа партия Атака Волен Сидеров показа лична изложба, в която ще излага платна на млади създатели. Негов съучастник в новото начинание е Светлин Гугов, второ потомство галерист. Изложбата " Художници без граници " се състоя в изложба " Стил ".
" Наистина не се надявах, че ще има толкоз огромен интерес към една скромна изложба, която отваряме с моя другар и съучастник Светлин Гугов. Идеята ни е да има едно място, в което да може освен да се преглежда изкуство, само че всеки един, който има даже скромни благоприятни условия да си купи нещо от български класици ". Това сподели пред събралите се посетители на откриването на изложбата Волен Сидеров.

Той показа пред гостите, че концепцията на тази изложба е да се показа модерното изкуство: Ние сме имали българи модернисти. През 20-те години у нас се разждат течения, които са освен сравними, само че от време на време и по-значими от европейските си аналози ".

Искаме да покажем, че българските художници са били международно известни, само че от време на време ние самите не ги ценим, показа Сидеров. Той акцентира, че желанието му е картините да бъдат купувани от хора " междинна ръка ", а освен от олигарси: " В последна сметка хората са рисували за това, картините им да бъдат виждани от други хора. И ние ще се радваме в случай че може български класици да стигнат до българите по най-масовият метод ".

На изложбата бяха показани български художници, които са се потвърдили отвън страната ни. Сред тях са Жорж Папазов, Жул Паскин, Борис Георгиев, Христо Явашев, Иван Милев, Сирак Скитник.
Вижте фотоси от представянето на: Sofiapress.com

Виж всички публикации от Sofiapress.com-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР